Vad menas med RAWFOOD?

05.05.2019

Enzymer

är livsnödvändiga för vår matsmältning och för att uppnå bästa näringsupptag.

Enzymer i rå grönsaker, frukter, bär, syrade grönsaker.

Enzymer förbrykas då de behöver bryta ner uppvärmd lagad mat inne i kroppen.

Du kan tillfra enzymer genom kosttillskott från hälsokost för att minska matsmältningsproblem och uppsvullen mage. Men också för att upnå ett bättre näringsupptag av maten du äter. Enzymtillskott bryter ner fett, kolhydrater, socker, proteiner..


Rawfood/Levande föda

är mat som inte har värmts upp till mer än 42 grader, och ingredienserna är råa, obehandlade och ekologiska.

När maten inte värms upp i höga temperaturer bevaras naturens alla viktiga näringsämnen som till viss del går förlorade när maten kommer i kontakt med eld och värme. Så som tex. vår livsnödvändiga vitamin C-vit.

Den råa kosten ger liv och näring i form av enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror, kostfibrer och fettsyror.

Dessutom innehåller naturens frukt och grönsaker till stor del vatten och syre. Utan detta - inget liv!


Clean Eating

kort sagt kan man säga att clean eating betyder mer näring och mindre skräp i maten. En livsstil som innebär att du äter rena råvaror som är fulla av näring som din kropp behöver och med naturliga smaker.

Mat fri från tillsatser, kemikalier och så oprocessad som möjligt.




Njut av din måltid med smak, doft, känsla och närvaro. Vid snesteg är dåligt samvete värre än det sämre valet.

  • Ät med måtta
  • Om möjligt välj ekologiskt och närodlat
  • Tugga väl, drick emellan måltider
  • Osäker - gör hälsokontroll
  • Ät av alla färger och smaker
skapad och redigerad av Emma Bothin Svenring - Grön Styrka & Grön Yogi Varberg
Alla rättigheter reserverade 2024
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång