Dyk ner i green shots & juicer

Rawfood/Levande föda är mat som inte har värmts upp till mer än 42 grader, och ingredienserna är råa, obehandlade och ekologiska.
När maten inte värms upp i höga temperaturer bevaras naturens alla viktiga näringsämnen som till viss del går förlorade när maten kommer i kontakt med eld och värme. Så som tex. vår livsnödvändiga vitamin C-vit.
Den råa kosten ger liv och näring i form av enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror, kostfibrer och fettsyror.
Dessutom innehåller naturens frukt och grönsaker till stor del vatten och syre. Utan detta - inget liv!
Tre tips på shot & juice
Ingredienser
Gurkmeja- och ingefärashot
2 citroner
300 gram färsk ingefära
1 deciliter vatten
1 tesked gurkmeja
Pepprig rödbetsshot
350 gram rödbetor
2 citroner
2 kryddmått cayennepeppar
½ tesked malen svartpeppar
Grön juice med spirulina
och grönkål ca 1 liter juice
8 ekologiska äpplen
1 citron
3 stora stjälkar grönkål
1 näve bladspenat
½ gurka
5 centimeter färsk ingefära
1 tesked spirulina
Gör så här:
Gör juice och shots genom att skölja och skala grönsaker och frukterna. Äpple och gurka går att använda med skal. Pressa alla frukter och grönsaker i en råsaftscentrifug. Tillsätt kryddorna i efterhand. Tappa upp på flaska och förvara i kylskåp, eller njut av de färskpressade juicerna på en gång.
Hoppas det smakar!
//Emma